Jenny van den Dool

16-12-2015 9
Ik ben net terug van een rondreis door Indonesië; centraal en oost Java, Bali en Lombok. De reis heeft 23 dagen geduurd en was special op maat gemaakt voor mij, een vrouw op leeftijd, alleen reizend.
Ik heb mijn belangstelling voor geschiedenis, cultuur, natuur en natuurschoon, volk, en dagelijks leven kenbaar gemaakt en het flexibele programma voldeed daar ruimschoots aan. Tot in de puntjes verzorgd door Renaissance Reizen en de plaatselijke agent. Gidsen, chauffeurs, auto’s, bijzondere hotels; allemaal uitstekend. Ik heb genoten; van de mensen, de omgeving, de belevenissen en ook het eten. Ik heb geen belangstelling meer in surfen of op strand liggen, maar als ik dat wel had gehad, dan was dat zeker mogelijk.
Renaissance Reizen heeft in het verleden ook vaker reizen naar Zuid-Oost Asië voor mij en mijn man georganiseerd: Myanmar (2 keer), Vietnam met daarna boot naar Cambodia over de Mekong, Laos. Ook Darjeeling, Bhutan, Nepal. Allemaal zeer geslaagd.
F. Gerth

16-12-2015 9.5
Reis India. Oktober 2015.
18 dagen met prive chauffeur en lokale gidsen
Aangevlogen per KLM naar Delhi en terug per KLM
Vooral de Oberoi hotels blinken uit door gastvrijheid en service.
De reis was door Renaissance Reizen in elkaar gezet.
ALLES KLOPTE.
Rustige chauffeur in nieuwe auto was heel goed,wel zo belangrijk in dat hectische gedoe.
Was een hele ervaring. Ging daar door allerlei verhalen niet zo positief naar toe, maar moet zeggen is 200 % meegevallen.
mr en mrs Abbink

23-12-2014 9
In 2010 hebben wij een reis door Rajastan gemaakt, waarbij wij veel gezien hebben van dat deel van het land. Onze reis ging door historische steden en we hebben vooral in “heritage” hotels gelogeerd, wat de reis nog specialer maakte, met als bijzondere momenten de overnachting in Mandawa waar de badkamer in directe verbinding stond met de die nacht erg koude buitenlucht en onze chauffeur een straalkacheltje had geregeld zodat we niet hoefden te kleumen en de overnachting in het Lake Palace in Udaipur waar we in grootse stijl naar toe werden gevaren.
Wij waren erg blij met de uitstekende gidsen die u had geregeld, zij hebben mede de reis tot de bijzondere ervaring gemaakt die hij voor ons is geweest, naast natuurlijk de vlekkeloze uitvoering van het door ons afgesproken arrangement door uw bureau.

In 2012 hebben we een reis door het zuiden van India gemaakt, waarbij ook de uitvoering van het arrangement weer prima was. Toen we door een tropische storm niet in het afgesproken strandhotel terecht konden werd als vervanging een leuk “heritage” hotel in Pondycherry geregeld, dat gevestigd was in het gebouw van het vroegere kadaster. De tocht met de houseboat hoort nog bij onze meest feestelijke vacantieherinneringen en ook op deze reis waren de gidsen en de chauffeur weer erg goed. Met name de gidsen maakten het bezoek aan de bezienswaardigheden extra gedenkwaardig. Wij kijken ook bij deze reis terug op een in onze ogen zeer geslaagde kennismaking met dit deel van India.
Familie Vallen

21-08-2014 9
Hele mooie , bijzondere momenten ,maar ook verdietig en indrukwekkend ,te veel om op te noemen.
Zo’n divers land in mensen , dieren en alles er om heen.
We hadden het nooit willen missen en zijn dankbaar dat we deze reis hebben kunnen maken.
Complimenten voor de organisatie en adviezen.Ook naar je collega toe in Delhi,perfect geregeld.
Onze Mahinder was een geweldige ,aimabele ,zorgzame en zeer ervaren chauffeur.Iets wat Heel belangrijk is om je reis te veraangenamen.
We hebben een leuke band met hem opgebouwd!!
De gidsen waren ook goed.
De een wat meet onderlegd dan de andere, de een wat langer van gespreksstof dan de andere ,maar over het algemeen goed.
De hotels , paleizen en tentenkamp waren allen op ieders eigen wijze zeer bijzonder en zonder meer aan te raden bij anderen.
Ook Jawai Leopard camp was werkelijk het einde.
Sfeervol,luxe ,bijzonder vriendelijk personeel en zeer gemotiveerde kundige safarigidsen .
Ze werken met de bevolking van de omliggende dorpen in het Camp.
De twee safari ‘s die we mee hebben gemaakt ,waren echt bijzonder en met positief resultaat.
We hebben prachtige foto’s van de luipaarden.
Wel zouden we dan de mensen aanraden om twee nachten er te verblijven.Wat hadden we nog graag een dagje rust daar !!! gehad.
Prachtig ,een met de natuur en echt verder niets dan de geluiden van de beesten en verwennerij door het personeel., genietend van een heerlijk boek !!!
Echt een aanrader,.

Rosamée en Dennis ,Giel en Yasmina Vallen-Stolzenbach.
Meneer & Mevrouw Hendriks

12-08-2014 9.5
Een geweldig mooie en interessante reis, zeer goede accommodaties, gidsen en vervoer. Verder een werkelijk voortreffelijke organisatie ter plaatse. Alles stipt en correct conform afspraken geregeld. Geen negatieve punten. We hebben een geweldig fijne tijd gehad en genoten van alles.
Mrs. Pinna

06-07-2014 9
Medio september begon mijn reis naar Vietnam en Cambodja in Ho Chi Minhstad. Na een prettig verblijf van een nacht in het prettige Renaissance hotel, dicht bij de diverse highlights werden de deelnemers aan de cruise om 12.00 uur in de lounge verwelkomd. Toen we allemaal aanwezig waren en wat administratieve zaken waren afgehandeld gingen we met de bus naar de aanlegplaats van de Jahan.

De Jahan was van alle gemakken voorzien. Sfeervolle kamers, een mooie lounge een dito restaurant. Het eten was heerlijk; er was veel keuze dus voor iedere smaak wat wils. Ik was ook zeer onder de indruk van de vriendelijke en attente crew. Altijd behulpzaam en doordat ze heel snel de namen van iedereen wisten voelde de benadering ook als heel persoonlijk.

De reis bracht ons in de Mekongdelta naar mooie en vaak nog ongerepte plekke. Ik heb zelf erg genoten van de contacten met de plaatselijke bevolking die ons onbevangen en vriendelijk tegemoet trad. Door het drukke excursieprogramma heb ik helaas te weinig mijn mooie balkonnetje kunnen genieten. Dits is echter meer een luxeprobleem dan een kritiekpuntje. Ik had niets willen missen van het aanbod dat er was.

Na de cruise verbleef ik nog een nacht in het Tara Angkor hotel. Ook dit was een prima hotel, dichtbij de befaamde tempels van onder andere Angkor Wat. Via Renaissance reizen was alles prima geregeld,van de ontvangst op het vliegveld in Vietnam aan tot de transfer naar het vliegveld nabij Siem Reap. Zelf had ik dus nergens omkijken naar. Mijn tweede reis met Renaissance reizen was weer een unieke belevenis.
Marenne Berendsen

30-06-2014 9
Aan Astrid van Dijk van Renaissance Reizen vroegen wij een voorstel om 14 dagen door Peru te trekken. De rondreis zag er goed uit. Ik heb hem met 3 dagen verlengd om wat meer vakantieruimte te creëeren.

Via een leuke stopover in Panama city arriveerden wij in Lima.
Wij genoten van de pick up service op alle luchthavens, waar wij opgewacht werden en binnen de kortste tijden aangenaam naar onze logeeradressen gebracht werden.

Deze locaties waren heel bijzonder: we overnachtten in een bijna 100 jaar oud Country Clubhouse, een oud klooster, een oude hacienda, een eco-lodge etc. We begonnen daarom onze dagprogramma's pas om 9.30 uur om daarvoor rustig op de overdekte binnenplaats van de hacienda of bij de klanken van de harpspeler in het oude klooster in Arequippa etc te kunnen ontbijten.
De privé gidsen die wij inhuurden waren er altijd op tijd en lieten ons de mooiste plekjes zien. Ze legden alle bijzonderheden uit en waren altijd goed geinformeerd. Er ontstonden snel vice versa vriendschappelijke banden met de gidsen en privéchauffeurs en we voelden ons welkom in dit mooie land.

Helaas werd ik ziek bij het Titicacameer. Astrid in Nederland overlegde met haar assistente in Lima, waarop ik de volgende dag naar Lima gerepatrieerd kon worden. Daar knapte ik gelukkig snel op en we konden onze mooie reis na 2 dagen weer hervatten en genoten van Cuscow met de mooie binnenstad en vele opgravingen er omheen en natuurlijk van het bijzonder Macchu Pichu.
Rianne Meinhardt

03-06-2014 10
Na het eerste gesprek met Renaissance Reizen waren erg gecharmeerd van India door alle geweldige verhalen. Nadat we onze wensen hadden besproken is er een reis voor ons samengesteld. Dit zag er fantastisch uit!

Na een vlucht van 8 uur werden wij warm welkom geheten door onze chauffeur en konden wij beginnen met genieten. Het was 18 dagen lang zorgeloos genieten zoals een vakantie hoort te zijn. Alles was goed geregeld dus een echte aanrader!!

- India -